Smažené kosmatice

Bezový sirup už se nám louhuje a pár květů jsem si schovala na tuhle úžasnou pochoutku.😋 Smažené květy černého bezu (kosmatice) jsou skvělým dezertem po dobrém obědě. 😉


Potřebujeme:

2 lžíce (vanilkové) Hrašky
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce vlažné vody
1 lžičku cukru nebo pampedu
4 bezové květy se stopkou

Vše smícháme dohromady na tekutější těstíčko (asi jako na palačinky) a namáčíme do něj květy bezu. (Ideální je mít je stopkou, za kterou je můžete při obalování a smažení držet.) Osmažíme dozlatova z obou stran na oleji a servírujeme posypané moučkovým cukrem. 😇

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí: